Kokių vaisių turėtų vengti nėščios moterys?
Nėščios moterys labiau mėgsta saldokus ir rūgštokus vaisius. Tai gerai, jeigu žinomos tų vaisių savybės, bet vaisius reikia rinktis atidžiai. Pvz., nėščiosios, sergančios mažakraujyste, turėtų valgyti kuo mažiau granatų ir abrikosų.
Kiti vaisiai
Kai kurios jūsų galbūt mano , kad visuose vaisiuose gausu maistingųjų medžiagų, nuo kurių neauga svoris. Valgant daug vaisių, net gali pagražėti naujagimio veido spalva. Tačiau vaisiuose, be 90% vandens, dar yra gliukozės, fruktozės, sacharozės ir vitaminų. Šios cukringos medžiagos greitai įsisavinamos, o gliukozė ir fruktozė virsta trigliceridais – riebalais, nuo kurių didėja svoris ir kraujyje labai padidėja cholesterolio. Todėl nėščiosioms patartina suvalgyti ne daugiau kaip 300 gramų vaisių per dieną.